Kueh Teow Goreng Padu By Che Nom
- Blend halus :
- 3 ulas bawang putih
- 2 Biji Bawang merah rose (Optional, xde pun xpe)
- Sejemput Ikan Bilis
- Basuh kuey teow & Tos.
- Tumis :
- Bahan kisar halus.
- 1 - 2 Sudu besar Cili kisar
- Masukkan & Gaul rata :
- Fishcake @ Fishball. Jika Ada.
- Bancuhan sos :
- 1 sudu besar sos cili.
- 1 sudu besar sos tomato.
- 1 sudu besar sos tiram.
- 3 sudu besar kicap masin
- 1 Sudu besar kicap manis
- Udang @ Kerang @ Ayam
- Sedikit air.
- 1/2 sudu kecil lada sulah.
- Masukkan & Gaul rata :
- Kueh teow (masukkan sikit2) - Gaul sekata
- Sedikit sos ikan
- 1 biji Telur
- Masukkan taugeh sikit2
- Masukkan kucai dan rasa dan tutup api.
- Buat kicap cili special:
- 4 biji cili padi (Potong nipis)
- Masukkan sedikit kicap manis
- Masukkan sedikit jus limau.
- Boleh dihidang bersama telur goreng lembik.
No comments:
Post a Comment