Monday, 1 March 2021

Puding Roti Jagung

 CARA-CARANYA :

1. Sapu nipis marjerin kt acuan.

2. Blend :
  • Roti 3 keping, buang kerak tpi roti, dan potong dadu.
  • Susu cair 1/2 tin @ 195ml
  • telur 1 biji
  • 1 1/2 sudu tepung kastad
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 1/2 tin jagung manis
  • Gula putih 3/4 cawan @ 150g
3. Masak sebentar, api perlahan biar hingga mendidih sedikit :
  • Air 700ml
  • 1 pek agar2 serbuk
  • Tuang bahan kisar
4. Sedikan 2 bekas kosong
  • Kuning terang (Sikit)
  • Kuning light (Banyak)
  • Hijau (Sedikit)
5. Tuang 1 layer dalam acuan. Sejukkan sebentar.
6. Masukkan layer ke dua sedikit demi sedikit. Sejukkan
7. Masukkan layer ke Tiga sedikit demi sedikit. Sejukkan

Dah keras, boleh potong n makan!

No comments:

Post a Comment