CARA-CARANYA :
1. Sapu nipis marjerin kt acuan.
2. Blend :
- Roti 3 keping, buang kerak tpi roti, dan potong dadu.
- Susu cair 1/2 tin @ 195ml
- telur 1 biji
- 1 1/2 sudu tepung kastad
- 1 sudu kecil esen vanila
- 1/2 tin jagung manis
- Gula putih 3/4 cawan @ 150g
3. Masak sebentar, api perlahan biar hingga mendidih sedikit :
- Air 700ml
- 1 pek agar2 serbuk
- Tuang bahan kisar
- Kuning terang (Sikit)
- Kuning light (Banyak)
- Hijau (Sedikit)
5. Tuang 1 layer dalam acuan. Sejukkan sebentar.
6. Masukkan layer ke dua sedikit demi sedikit. Sejukkan
7. Masukkan layer ke Tiga sedikit demi sedikit. Sejukkan
Dah keras, boleh potong n makan!
No comments:
Post a Comment