Wednesday, 8 July 2015

Bihun / Mee / Kueyteow/ Mee Sanggul Goreng

  1. Rendam / Celur sebentar
    1. Bihun kering - Air Biasa
    2. Mee sanggul / Maggi / Kuey Teow / Mee Kuning - Air Panas

  2. Goreng 4 biji telur hancurkan & ketepikan.

  3. Tumis hingga pecah minyak :
    1. 2 senduk cili mesin.

  4. Masukan & biar masak sebentar :
    1. Isi ayam @ udang @ sotong @ fish cake

  5. Masukkan & Gaul rata :
    1. 2sb kicap cair
    2. 2sb sos tiram
    3. 2sb sos cili
    4. 2sb sos tomato
    5. Serbuk Perasa
    6. Taugeh @ kucai @ sawi
    7. Maggie @ bihun @ Mee @ Kueyteow @ Mee Sanggul
    8. Telur hancur yang telah digoreng tadi.
Siap !!

No comments:

Post a Comment