Bile ntah nak cube...
Berkurun lama dah resepi ni.... huhu
- 5 ulas bawang putih (cincang halus)
- 4 tangkai cili kering - dipotong serong
- ½ inci halia (cincang halus)
2. Masukkan & Goreng sebentar hingga ayam masak :
- ayam (dipotong kecil)
3. Masukkan :
- 4 cawan air
4. Masukkan & Biar mendidih
- 4sb sos tiram
- 4sb kicap cair
- 3sb kicap pekat
5. Masukkan cendawan shitake(ye dok eja gini????) - rendam dahulu hingga lemut, potong 4
6.Masukkan & Gaul rata :
- bancuhan air tepung jagung (2sb tepung jagung+1 cawan air)
7. Masukkan & Gaul rata & tutup api :
- 1sk minyak bijan
8. Bila nak dihidangkan, masukkan dalam kuali dan hidang dalam pinggan :
- 2 senduk kuah ke kuali kecil
- 1 yee mee
- 1 sawi
- 1 telur
No comments:
Post a Comment