Wednesday, 8 July 2015

Puding Tembikai

NY buat ni masa jamuan hari raya..
LAKU KERAS !!!
heheheh... 

1. Masak hingga larut :
  • 1 paket agar-agar
  • 6st gula
  • 6 cawan air


2. Rendam dalam 1 cawan susu cair
  • 3 keping roti - buang kulit


3. Blend roti yang direndam dan dicarik.

4. Setelah, agar-agar hancur, masukkan dan kacau hingga pekat sedikit. Tutup api.
  • Bahan blend
  • 1sk esen vanilla
  • 2sb butter


5. Ambil sedikit adunan dan warkan hijau (sbg kulit tembikai). Biar keras sedikit.

6. Pastu sedikit warna asal, curahkan di atas lapisan hijau tadi. Biar keras.

7. Adunan selebih diwarnakan merah @ kuning, curahkan di atas lapisan putih. Taburkan potongan cincau sbg biji tembikai. Simpan dalam peti sejuk.

No comments:

Post a Comment