- Rebus Udang & Sotong (quantity ikut la banyak mana) - Rebus kejap je sampai nampak warna dah naik.
- Rebus Isi ketam, Sosej, Fishball.
- Rebus 3 buku maggi thai / Maggi Serda
- Masukkan ke dalam bekas dan kacau sebati :
- 1½ perencah maggie thai.
- 1 sudu besar thai chili paste
- ½ sudu besar gula thai
- Perah 1 biji limau nipis
- 1 sudu kecil sos ikan / sos sotong
- 1 sudu kecil pes tomyam biasa
- 5 sudu air rebusan
- Bila dah kacau, Masukkan goncang sebati :
- Maggie (yg telah direbus tadi)
- Isi ketam, Sosej, Fishball (yang telah direbus)
- Udang & Sotong (yang telah direbus)
- Hirisan kobis, carrot, tomato, bawang holland, daun ketumbar, cili api.
No comments:
Post a Comment