- Tumis hingga layu :
- 1 biji bawang besar (hiris nipis) @ 2 biji bawang merah (hiris nipis)
- 2 biji bawang putih (hiris nipis)
- 2 inci halia (hiris nipis memanjang)
- Tumis juga :
- 1 ½ kulit kayu manis
- 1 bunga lawang
- 1 buah pelaga
- 1 bunga cengkih
- Daun kari
- Masukkan :
- bancuhan 1 pack rempah kari ayam + 2 sudu serbuk cili
- Sedikit Air
- Lepas pecah minyak, masukkan :
- potongan ayam
- Segenggam Kacang dal (rendam semalam dan rebus hingga lembut)
- 2 biji kentang (potong 8)
- 1 biji tomato (belah 4)
- Carrot (potong memanjang)
- 2 biji terung (potong 8)
- Tambah air(jika perlu)
- Selepas layu, masukkan :
- Santan
- Tomato
- Sedikit garam
- Sedikit perasa
SIAP!!
No comments:
Post a Comment